Δεκτό και νέο «εύλογο κώλυμα» στην δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δεν σχετίζεται με προβλήματα υγείας, αλλά με πολιτικές υποχρεώσεις του

Δεκτό και νέο «εύλογο κώλυμα» στην δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δεκτό έγινε από το δικαστήριο του Μιλάνου νέο αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με την σημερινή δικάσιμο της έφεσης για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.

Αυτή την φορά, το «εύλογο κώλυμα» δεν σχετίζεται με προβλήματα υγείας, αλλά με πολιτικές υποχρεώσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Η νέα δικάσιμος ορίσθηκε για τις 23 Μαρτίου. Ο «Καβαλίερε» εξήλθε, στο μεταξύ, από το ιδιωτικό νοσοκομείο του Μιλάνου "Σαν Ραφαέλε", όπου είχε εισαχθεί πριν από μια εβδομάδα λόγω οξείας επιπεφυκίτιδας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του «Μίστερ TV», όμως, ζήτησαν να μεταφερθεί η υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το δικαστήριο του Μιλάνου σε εκείνο της πόλης Μπρέσια, στην βόρεια, πάντα, Ιταλία.

Έκαναν γνωστό, παράλληλα, ότι θα ζητήσουν και την μεταφορά της δίκης «Ρουμπι Καρίμα» για την γνωστή υπόθεση «Μπούγκα Μπούγκα», από το δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, σε εκείνο της Μπρέσια.

Αιτία, και στις δυο περιπτώσεις, «το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του Καβαλιέρε, το οποίο δεν επιτρέπει να εκδοθούν οι όποιες δικαστικές αποφάσεις με νηφαλιότητα», όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, οι δυο αυτές δίκες που θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Μπερλουσκόνι ακόμη και την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι πρόκειται- κατά πάσα πιθανότητα- να «παγώσουν» μέχρι να αποφανθεί ο 'Αρειος Πάγος σχετικά με το αν το αίτημα μεταφοράς των δυο αυτών δικών σε άλλη πόλη διαθέτει νομική βάση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top