Τέσσερις «βόμβες» για την Μέρκελ!

Τι και αν προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους...

Μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών όμως τα πράγματα είναι σκούρα για την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς είναι έτοιμες να «σκάσουν» τέσσερις «βόμβες»!

Πρώτη και καλύτερη αυτή της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια και δεν είναι διόλου απίθανο να βγει από το ευρώ.

«Η Ιταλία χρειάζεται παραχωρήσεις από τις εξωτερικό, τις οποίες η Γερμανία απορρίπτει», τονίζει στο Spiegel ο Μίνχαου, ο οποίος εκτιμά ότι η μόνη βιώσιμη πολιτική λύση για τη Ρώμη είναι η αλλαγή φρουράς στις δύο μεγάλες παρατάξεις.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στην ανάπτυξη, την οποία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έδειξαν να υποτιμούν. «Η κατάσταση έφτασε στο σημείο που προέβλεπα πέρυσι», έγραψε ο Μίνχαου.

«Η λιτότητα μείωσε την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Το χρέος αυξάνεται, επειδή ο παρονομαστής (η απόδοση της οικονομίας) μειώνεται ταχύτερα απ' ό,τι τα χρέη», γράφει ακόμα.

Το τρίτο ζήτημα είναι… η Κύπρος. Το γεγονός ότι η ΕΚΤ απέκρυψε τη δημοσιοποίηση έρευνας που αποτυπώνει την κατανομή του πλούτου στην Ευρώπη και όπου αναφέρεται ότι ο μέσος Γερμανός δεν είναι πλουσιότερος από τον μέσο Κύπριο αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην Καγκελάριο.

Τέλος, οι ευρωσκεπτικιστές αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την Καγκελάριο, καθώς φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

«Παρότι ακόμη είναι νεοσύστατο και δεν έχει δείξει τη δύναμή του σε εκλογική αναμέτρηση, το κίνημα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που είναι ευρωσκεπτικιστικό έχει δυναμική. Ακόμη κι αν δεν καταφέρει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, θα στερήσει ψήφους από τη συντηρητική παράταξη και θα μειώσει τη δύναμη της Μέρκελ έναντι των αντιπάλων της. Ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 26% των Γερμανών είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ένα κόμμα που θα τάσσεται κατά του ευρώ και το νέο κίνημα έχει όλα τα εχέγγυα να αποκτήσει οπαδούς, καθώς έχει στους κόλπους του σοβαρούς οικονομολόγους και επιχειρηματίες», γράφει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top