Λουκάνικα κοτόπουλου από… χοιρινό!

Σερβίρονταν ως "χαλάλ"

Λουκάνικα κοτόπουλου από… χοιρινό!

Ίχνη χοιρινού βρέθηκαν σε λουκάνικα κοτόπουλου που παρουσιάζονταν ως «χαλάλ» και σερβίρονταν σε τουλάχιστον ένα δημοτικό σχολείο στο κεντρικό Λονδίνο. Την είδηση μετέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο του Westminster.

Ως «χαλάλ» χαρακτηρίζονται όλα τα τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλώνονται από μουσουλμάνους. Ως γνωστόν, το χοιρινό δεν περιλαμβάνεται σε αυτά.

Μετά από αναλύσεις σε προϊόντα κρέατος, εντοπίστηκε DNA από χοιρινό. Τα προϊόντα σερβίρονται στα σχολεία, και είναι ένα ακόμη διατροφικό κρούσμα μετά από το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας στην Ευρώπη.

Είχαν ληφθεί επτά δείγματα από τρία σχολεία για να εξεταστούν για την ύπαρξη DNA μοσχαριού, αρνιού, χοιρινού, κοτόπουλου, γαλοπούλας, κατσίκας και αλόγου σε αυτά. Μετά τον έλεγχο τουλάχιστον, δεν εντοπίστηκαν ίχνη από κρέας αλόγου.

Το Συμβούλιο είχε συνάψει σύμβαση με την Chartwells, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Compass Group, για να τροφοδοτεί περίπου 40 σχολεία στο Westminster. Οι αρχές ζήτησαν από την εταιρεία να σταματήσει προσωρινά τη διανομή κρέατος στα σχολεία, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, και να μην χρησιμοποιεί τα προϊόντα που της παρέχει ο προμηθευτής της σε είδη χαλάλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top