Σύνοδος Κορυφής: Μέσα συνεδριάζουν και έξω διαδηλώνουν ντυμένοι τσολιάδες!

Ελληνικό άρωμα την πρώτη ημέρα εργασιών των Ευρωπαίων ηγετών

Φορώντας παραδοσιακές φουστανέλες, τσαρούχια με φούντα και κόκκινο φέσι, τρεις άνδρες διαδήλωσαν αγκαλιασμένοι και χορεύοντας συρτάκι κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες.

Έτσι έδειξαν με τον πιο παραστατικό τρόπο την συμπαράστασή τους στην χώρα μας ενώ έδωσαν και άρωμα Ελλάδας την πρώτη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

1905892_625___.jpg


Σημειώνεται ότι περίπου 10.000 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από Βέλγιο, τη Γερμ��νία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία, έσπευσαν στις Βρυξέλλες και πήραν μέρος σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα κοντά στην έδρα της Κομισιόν και του ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

955682.jpg


Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, πάντως, οι διαδηλωτές ήταν Βέλγοι και μάλιστα οι 3.000 από αυτούς είναι υπάλληλοι του αμερικανικού ομίλου Caterpillar που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας στη μονάδα του στο Βέλγιο. Αρκετές εκατοντάδες ήταν και οι εργαζόμενοι της χαλυβουργίας ArcelorMittal που έφτασαν στις Βρυξέλλες από τη Λιέγη και τη Φλοράνζ της Γαλλίας.

Στην Ευρώπη «habemus austeritas» (δηλαδή «έχουμε λιτότητα»), κατήγγειλε η Αν Ντεμελέν, η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας των βελγικών συνδικάτων, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με την έκφραση με την οποία ανακοινώνεται η εκλογή του πάπα.

«Είμαστε εδώ για να προειδοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σε κάθε σύνοδο κορυφής, τίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top