Οι Έλληνες παραγωγοί κατακτούν και τις διεθνείς αγορές

Κάνοντας όλους εμάς περήφανους

Έχετε δοκιμάσει γλυκό κουταλιού ελιάς ή μπουγάτσα κοτόπουλο; Οι Έλληνες Παραγωγοί της Μακεδονίας αποδεικνύουν ότι εκτός από μεράκι διαθέτουν και φαντασία στην καλλιέργεια αλλά και στην παρασκευή προϊόντων και κατακτούν ακόμη και τις αγορές του εξωτερικού.

Η ��έα γενιά έχει παντρέψει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια οικογενειακή επιχείρηση στην Καβάλα που παρασκευάζει ζύμες. Εκτός από τις παραδοσιακές μπουγάτσες φτιάχνει και μπουγάτσα κοτόπουλο ενθουσιάζοντας όσους τη δοκιμάζουν όχι μονό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εντωμεταξύ, όλο και περισσότεροι νέο�� άνθρωποι λόγω της κρίσης στρέφονται πια στη γη καλλιεργώντας παραδοσιακά προϊόντα όπως η πιπέρια Φλωρίνης.

Όσοι πάλι είναι λάτρεις των μανιταριών μπορούν να αγοράσουν υπόστρωμα μανιταριού. Πρόκειται για μια σχετικά καινούρια καλλιέργεια στην Ελλάδα όπου αγοράζεις το υπόστρωμα του μανιταριού κόβεις όσο θέλεις και αυτό ξαναφυτρώνει. Με την συγκεκριμένη καλλιέργεια ασχολείται εδω και 13 χρόνια μια οικογένεια από το Κιλκις.

Μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια γνωρίζει στη χώρα μας και η εκτροφή χελιών. Ο Κωνταντινος Σιμωνης είναι εκτροφέας χελιων στην Χαλκιδική και νιώθει περήφανος που τα έχει καταφέρει ακόμη και στο εξωτερικό.

Μεγάλη άνοδο στις εξαγωγές σημειώνουν όμως και τα ελληνικά κρασιά πολλά από τα οποία βραβεύονται στο εξωτερικό.

Στην Κίνα για παράδειγμα όπως μας αποκαλύπτουν ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί μπορεί να πουληθεί μέχρι και 600 ευρώ.

Οι Έλληνες Παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές με τα προϊόντα τους αποδεικνύοντας ότι η κρίση μπορεί να είναι και δημιουργική.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top