Βατικανό: Τα τελευταία ''tweets'' των καρδινάλιων πριν από ''τη μεγάλη σιωπή'' του Κογκλαβίου

Φωτιά πήρε το Twitter

Οι καρδινάλιοι που ετοιμάζονται να μπουν στο Κογκλάβιο έστειλαν τα τελευταία τους tweets πριν μπουν στο Βατικανό, όπου θα αναγκαστούν να μείνουν σιωπηλοί και να αποκοπούν απ' το κόσμο μέχρι την εκλογή του επόμενου πάπα.


O Νοτιοαφρικανός καρδινάλιος Γουίλφριντ Νάπιερ έγραψε στους χιλιάδες ''followers'' του'':

vatican-1.jpg
''Τελευταίο tweet πριν από το Κογκλάβιο: Ο Κύριός μας ακούει και απαντάει με αγάπη και οίκτο στις προσευχές μας και σε όλες τις θυσίες που του προσφέρουμε . Ο Θεός να μας ευλογεί''.

Οι καρδινάλιοι θα είναι εντελώς απομονωμένοι στους τοίχους του Βατικανού, καθ'όλη τη διάρκεια του Κογκλάβιου, το οποίο μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες.

Συστήματα απομόνωσης ήχου έχουν τοποθετηθεί μέσα στην Καπέλα Σιστίνα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επικοινωνία.

Το Βατικανό προειδοποίησε ότι όποιος καρδινάλιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει μέσω twitter θα αποβάλλεται απ' τη διαδικασία. Πριν από την εγκατάταση στο Βατικανό, όπου οι 115 εκλεγμένοι καρδινάλιοι τρώνε και κοιμούνται απομονωμένοι κατα τη διάρκεια του Κογκλαβίου, ο αμερικάνος καρδινά��ιος Ρότζερ Μαχόνι έγραψε: ''τελευταίο tweet πριν από την εγκατάστασή μας στην κατοικία της Αγίας Μάρθας, μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Πάπα. Πρώτη επανένωση του Κογκλαβίου στο τέλος του μεσημεριού. Προσευχηθείτε για εμάς''.

vatican-2.jpg
Ο Πιέρ Ντιριέ, εκπρόσωπος του γάλλου καρδινάλιου Φιλίπ Μπαρμπαρέν, έγραψε στο twitter για να ανακοινώσει την είσοδο των τριών Γάλλων καρδιναλίων στο Βατικανό. Και τώρα, '' η απόλυτη σιωπή'', έγραψε.

Η αδελφή Μέρι Αν Γουόλς, εκπρόσωπος της αμερικανικής Διάσκεψης των καθολικών επισκόπων, δήλωσε: στην ηλεκτρονική εποχή, φοβάμαι πως ορισμένοι καρδιν��λιοι είναι ��ε μειονεκτική θέση, καθώς δεν έχουν ούτε iPad ούτε Τwitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top