Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Πάπα!

Δύο οι επικρατέστεροι υποψήφιοι

​Το απόγευμα της Τετάρτης αρχίζει η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα καθώς οι 115 καρδινάλιοι ολοκλήρωσαν για τη Δευτέρα τις προκαταρκτικές τους συνομιλίες στην Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό.
Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί ωστόσο δύο υποψήφιοι εμφανίζονται να είναι οι επικρατέστεροι, ο 72χρονος αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των ευρωπαίων καρδινάλιων και ο 64χρονος Οντίγιο Πέντρο Σέρερ, αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αρεστός σε μεγάλο μέρος των υψηλόβαθμων κληρικών στο Βατικανό.

Αγωνία των πιστών …

Το σίγουρο είναι ότι κανείς από τους δύο υποψήφιους συγκεντρώνει εξαρχής την απαραίτητη πλειοψηφία των 77 ψήφων για να εκλεγεί.

Ο μαύρος καπνός από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα σημαίνει ότι η διαδικασία εκλογής δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο λευκός σημαίνει την δημόσια δήλωση ότι έχει υπάρξει εκλογή νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Με ποιους «δαίμονες» θα τα βάλει ο νέος Πάπας

Ο επόμενος επικεφαλής του Βατικανού θα κληθεί να αντιμετωπίσει θέματα όπως η οικονομική διαφάνεια της τράπεζας του Βατικανού, η καταπολέμηση της μάστιγας των παιδεραστών κληρικών, η αγαμία των καθολικών ιερέων, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η δυνατότητα να μπορέσουν οι γυναίκες να χειροτονούνται στο μέλλον ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top