Πακιστάν: Κλειστά τα χριστιανικά σχολεία μετά τις επιθέσεις σε σπίτια Χριστιανών

Διαδήλωσαν με επεισόδια

Πακιστάν: Κλειστά τα χριστιανικά σχολεία μετά τις επιθέσεις σε σπίτια Χριστιανών

Κλειστά έμεινα πολλά χριστιανικά σχολεία στο Πακιστάν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή περισσότερων από εκατό σπιτιών της χριστιανικής μειονότητας από ένα πλήθος οργισμένων μουσουλμάνων αυτό το Σαββατοκύριακο στην Λαχόρη, την μεγαλύτερη πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το τραγικό είναι ότι πάνω από 3.000 οργισμένοι πυρπόλησαν το Σαββατοκύριακο περίπου εκατό σπίτια στην Τζόζεφ Κόλονι, μια συνοικία της Λαχόρης στην οποία ζουν χριστιανοί, μετά την σύλληψη ενός χριστιανού ο οποίος κατηγορείται ότι είχε κάνει βλάσφημα σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Να σημειωθεί ότι για το έγκλημα αυτό μπορεί να του επιβληθεί η θανατική ποινή στο Πακιστάν.

Ευτυχώς όμως, δεν υπάρχουν θύματα από τα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου καθώς οι οικογένειες των χριστιανών είχαν φύγει από την συνοικία πριν πυρποληθούν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έμειναν επίσης κλειστά στο Καράτσι και στο νότιο τμήμα της Παντζάμπ, της πολυπληθέστερης περιοχής του Πακιστάν.

Μετά τα βίαια αυτά επεισόδια, χριστιανοί διαδήλωσαν χθες στις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν με αίτημα την καλύτερη προστασία τους. Ωστόσο στην Λαχόρη η αστυνομία διέλυσε το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων και ροπάλων, ενώ μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν στο Ισλαμαμπάντ, το Καράτσι, την Μουλτάν και την Κουέτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top