"Εφυγε" η «σύγχρονη Σταχτοπούτα» πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας

Έζησε μια ζωή σαν παραμύθι!

"Εφυγε" η «σύγχρονη Σταχτοπούτα» πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας ή αλλιώς η «σύγχρονη Σταχτοπούτα» όπως την αποκαλούσαν.

«Ενα πολυαγαπημένο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας έφυγε από κοντά μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ για το θάνατό της.

Η πριγκίπισσα Λίλιαν γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1915 στην Ουαλία. Σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο για να ασχοληθεί ως μοντέλο.

658310-young-princess-lilian.jpg

Η ζωή της ήταν βγαλμένη από παραμύθι… Το 1943 ερωτεύτηκε παράφορα τον πρίγκιπα Μπέρτιλ και κατάφερε να τον παντρευτεί μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

lilianmesa903428423423.jpg

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στο Λονδίνο στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου ενώ η Λίλιαν Ντέιβις ήταν παντρεμένη με τον βρετανό ηθοποιό Ίβαν Κρεγκ.

Δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους χώρισε από τον άνδρα της αλλά ο πατέρας του Μπέρτιλ, βασιλιάς Αγουστος Αδόλφος, έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια τους. Αρνιόταν να δώσει την ευχή και άδειά του για να παντρευτεί το ερωτευμένο ζευγάρι.

Το αγαπημένο ζευγάρι της Σουηδίας κατάφερε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου αφού και οι δύο είχαν «πατήσει» τα 60 τους χρόνια. Ο Μπέρτιλ "άφησε" πρώτος την Λίλιαν το 1997.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top