Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες

«Ο Τσάβες δεν πέθανε. Η επανάσταση ζει», φώναζαν φορώντας κόκκινα πουκάμισα

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας την Παρασκευή το απόγευμα.

Περισσότεροι από εκατοντάδες χιλιάδες φανατικοί «τσαβίστας», οι πιο πολλοί ντυμένοι με κόκκινα πουκάμισα κατέκλυσαν τους δρόμους και λίγο πριν το τελευταίο «αντίο» φώναξαν «Ο Τσάβες δεν πέθανε, η επανάσταση ζει».

Εκτός από τον απλό κόσμο, που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισε τον «αρχηγό» του, στην κηδεία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο ηγέτης του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και ο πρώην πρόεδρος, Λούλα ντα Σίλβα, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Έφυγε ανίκητος», είπε ο Ραούλ Κάστρο και πρόσθεσε «Έφυγε νικητής και κανένας δεν μπορεί να το πάρει αυτό. Είναι γραμμένο στην ιστορία», πρόσθεσε.

Η σορός του Τσάβες θα εκτεθεί για άλλες επτά ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ μετά θα ταριχευθεί και θα εκτεθεί για πάντα στο στρατιωτικό μουσείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top