Η Βενεζουέλα αποχαιρετά τον «Κομαντάντε» Ούγκο Τσάβες!

Στις 17:30 ώρα Ελλάδος η κηδεία- Θα ταριχευτεί η σωρός του

Το τελευταίο αντίο θα πει σήμερα στον «κομαντάντε» Ούγκο Τσάβες Φρίας ο λαός της Βενεζουέλας και ολόκληρη η Λατινική Αμερική, αποχαιρετώντας έναν χαρισματικό ηγέτη που λατρεύτηκε από μεγάλος μέρος του λαού του, μισήθηκε ακόμα περισσότερο και αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από τη διεθνή κοινότητα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδος), παρουσία τουλάχιστον 55 αρχηγών κρατών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Θα παραβρεθούν επίσης αντιπροσωπείες διεθνών οργανισμών, όπως της Ένωσης για την Ολοκλήρωση της Λατινικής Αμερικής, της Κοινής Αγοράς του Νότου, της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Από την Τετάρτη στη Βενεζουέλα βρίσκονται οι στενοί φίλοι του Ούγκο Τσάβες, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες και ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα. Στην κηδεία του προέδρου της Βενεζουέλας θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ενώ θωρείται αμφίβολη η παρουσία του Φιντέλ Κάστρο, μιας και η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.



Η σωρός του «Κομαντάντε» Τσάβες θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί σε μουσείο για να διατηρηθεί ζωντανό το πνεύμα της «σοσιαλιστικής επανάστασης», όπως είπε στενός συνεργάτης του Τσάβες.

Μετά την κηδεία ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα μεταφερθεί στο στρατόπεδο, όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, το οποίο τον έκανε γνωστό πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέχρι στιγμής έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον ��ύγκο Τσάβες περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια κόσμου με δάκρυα στα μάτια, θρηνούν για το χαμό ενός χαρισματικού ηγέτη που είχε καταφέρει να τους χαρίσει και πάλι την ελπίδα.