Συνεχίστηκαν οι βίαιες συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Πέτρες εναντίον χημικών

Συνεχίστηκαν οι βίαιες συγκρούσεις στην Αίγυπτο

​Άγριες συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών που φορούσαν χειρουργικές μάσκες και φουλάρια, εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων, στην πόλη Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, καθώς οι ταραχές συνεχίστηκαν και την Πέμπτη.

Οι διαδηλωτές πέταγαν πέτρες και έκαναν άσεμνες χειρονομίες προς τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν ρίχνοντας καπνογόνα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια.

Οι ταραχές στο Πορτ Σάιντ ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου που καταδίκασε σε θάνατο κατοίκους της περιοχής για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτωθεί έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν αστυνομικοί.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ενισχύουν την ασφάλεια της κεντρικής φυλακής και των γραφείων της Διώρυγας του Σουέζ ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο και στην οποία αναμένεται να επικυρωθεί η θανατική καταδίκη 21 κρατουμένων.

Οι σημερινές συγκρούσεις εμπόδισαν ορισμένους υπαλλήλους μιας εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Διώρυγας να μεταβούν στην εργασία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top