Δραματική αύξηση της παιδικής πορνογραφίας στην Ιαπωνία

Κατά 23% αυξήθηκαν οι κακομεταχειρίσεις παιδιών

​Κατά περίπου 10% αυξήθηκαν το 2012, τα εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας που έχουν εντοπιστεί από τις ιαπωνικές αρχές, λόγω της διανομής στο ίντερνετ φωτογραφιών και comics, που αφορούν ανηλίκους, ενώ οι περιπτώσεις κακομεταχείρισης παιδιών αυξήθηκαν κατά 23%.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν 1.596 κρούσματα παιδικής πορνογραφίας - ένας άνευ προηγουμένου συνολικός αριθμός που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2000, όταν άρχισαν να συλλέγονται σχετικά στοιχεία.

Η ταυτότητα των ανηλίκων που συμμετείχαν στις πράξεις αυτές επιβεβαιώθηκε σε 531 περιπτώσεις.

Η Ιαπωνία επικρίνεται συχνά ότι υιοθετεί χαλαρή στάση έναντι της παιδικής πορνογραφίας, επειδή ο νόμος δεν τιμωρεί την απλή κατοχή, αλλά μόνο τη διανομή εικόνων σεξουαλικού χαρακτήρα που αφορούν άτομα κάτω των 18 ετών, εξαιρουμένων των προσώπων που είναι φανταστικά (οι χαρακτήρες των καρτούν manga, για παράδειγμα).

Οι εικόνες αυτές, σε 519 περιπτώσεις, κυκλοφόρησαν μέσω λογισμικού P2P στο Διαδίκτυο, ένας τρόπος διανομής που αυξάνεται σταθερά.

Η αστυνομία κατέγραψε επίσης 695 περιπτώσεις πορνείας ανηλίκων κάτω των 18 ετών.

Επιπλέον, περίπου 472 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών καταγράφηκαν επίσης από την αστυνομία το 2012, 22,9% περισσότερες από το προηγούμενο έτος, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, εξηγείται από την αύξηση της πληροφόρησης και της "μεγαλύτερης προσοχής της κοινωνίας σε τέτοια ζητήματα".

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 1999, το πρώτο έτος δημοσίευσης των εν λόγω στατιστικών στοιχείω��.

Για αυτές τις 472 περιπτώσεις που αφορούν 476 παιδιά και αποκαλύπτουν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, οι δράστες είναι 353: Πρόκειται για το 64% για συγγενείς των θυμάτων, σε 143 περιπτώσεις είναι ο πατέρας, και στις 83 η μητέρα.

Τριάντα δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους το περασμένο έτος, ως αποτέλεσμα της βίας που προκαλείται πιο συχνά από τις μητέρες τους. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί 21 περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top