«Χείμαρρος» Μπερσάνι με «πυρά» κατά Γκρίλο

«Χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις, όχι προτάσεις με κουκούλες»

«Χείμαρρος» Μπερσάνι με «πυρά» κατά Γκρίλο

​Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, κάλεσε τον λαό «να αποφεύγεται κάθε αναφορά σε προοπτικές ξεσπάσματος βίας» και συνέχισε: «Υπάρχει φοβερή ένταση στην χώρα μας, με πολλές περιπτώσεις που έχουν φτάσει στα άκρα, αλλά χρειάζεται αίσθημα ευθύνης. Δεν πρέπει να ευχόμαστε ή να υποθάλπουμε τίποτα από όλα αυτά, διότι η χώρα μας μπορεί να πεθάνει», είπε ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), απαντώντας έμμεσα σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο.

«Χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις, όχι προτάσεις με κουκούλες» είπε ο Μπερσάνι αναφερόμενος σε πρόσφατες εμφανίσεις του αρχηγού του M5S με μαύρο μπουφάν και κουκούλα, κοντά στο εξοχικό του σπίτι, στην Τοσκάνη. Μια «μεταμφίεση» με την οποία προσπάθησε να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

«Μια χώρα που θέλει να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι στην 72η θέση διεθνώς στον κατάλογο των πιο διεφθαρμένων κρατών», είπε ο Μπερσάνι.

Είπε ότι όταν αναλάβει κυβέρνηση, θα «καταπολεμήσει την ψηφοθηρία», θα ποινικοποιήσει την υποβολή πλαστών και εικονικών τιμολογίων και ισολογισμών από εταιρείες και θα κηρύξει «πόλεμο κατά της διαφθοράς και των υπεξαιρέσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top