Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ούγκο Τσάβες

«Ζήτω ο Τσάβες» φώναζε και καταχειροκροτούσε το πλήθος

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ούγκο Τσάβες

Σε παρεκκλήσι στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου και θα τελεστεί την Παρασκευή η κηδεία του, εκτίθεται το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Το φέρετρο συνοδευόμενο από τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και πλήθος απλών πολιτών μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έως τις πύλες της Στρατιωτικής Ακαδημίας, μετά από ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών.

Το φέρετρο ήταν καλυμμένο στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας.

Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν εργάτες στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.

Φόρο τιμής στον Τσάβες απέτισαν η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, αλλά και οι πρόεδροι της Βολιβίας και της Ουρουγουάης, Έβο Μοράλες και Χοσέ Μουχίκα, αντίστοιχα.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή παρουσία πολλών αρχηγών ξένων κρατών.

Στην χώρα έχει κηρυχθεί από χθες επταήμερο πένθος, ενώ τριήμερο πένθος έχει από την ίδια μέρα και η Κούβα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top