Παραιτήθηκε ο υπ. Οικονομικών του Βελγίου

Λόγω σκανδάλου

Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, ο Φλαμανδός Χριστιανοδημοκράτης Στέφεν Βανάκερε, ο οποίος κατηγορήθηκε για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με την τράπεζα Belfius (πρώην Dexia), ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, η οποία ωστόσο δεν πρόκειται να προκαλέσει και αυτήν της κυβέ��νησης.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, ο γαλλόφωνος Σοσιαλιστής Έλιο ντι Ρουπό, "ενημερώθηκε μετά λύπης του για την παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Στέφεν Βανάκερε", αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο Ντι Ρουπό "σέβεται αυτήν την προσωπική απόφαση", προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι θα προτείνει στον αρχηγό του κράτους, τον βασιλιά Αλβέρτο Β', έναν διάδοχο του υπουργού που παραιτήθηκε.

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα CD&V του Βανάκερε εναπόκειται τώρα να βρει τον διάδοχό του στην κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από Σοσιαλιστές, Φιλελεύθερους και Χριστιανοδημοκράτες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 49χρονος Βανάκερε "απέρριψ�� (ότι διέπραξε) οποιοδήποτε σφάλμα" στην υπόθεση που συνδέεται με την εξαγορά στοιχείων που διακρατούσε το Φλαμανδικό Χριστιανικό Εργατικό Κίνημα (ACW), ένας οργανισμός που συνδέεται με την αριστερή πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών από την κρατικοποιημένη τράπεζα Belfius.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top