Ρεπορτάζ της SUN: Παράνομοι μετανάστες «αγοράζουν» ελληνίδες νύφες με 9.500 ευρώ!

«Η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων»

Ρεπορτάζ της SUN: Παράνομοι μετανάστες «αγοράζουν» ελληνίδες νύφες με 9.500 ευρώ!

​Διεθνώς ρεζίλι γίναμε...

Γυναίκες από την Ελλάδα παντρεύονται «με το αζημίωτο» μετανάστες χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, που αποκτούν έτσι δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα ''The sun’’.

Στο ρεπορτάζ της από την Αθήνα, η εφημερίδα παρουσιάζει ένα καλοστημένο δίκτυο που περιλαμβάνει νιγηριανούς οργανωτές, Έλληνα δικηγόρο, υποψήφιες νύφες αλλά και καταστήματα στο κέντρο που λειτουργούν ως «γραφεία» του κυκλώματος!

Το τελικό κόστος για κάθε λαθρομετανάστη στη Βρετανία που θα βρει Ελληνίδα νύφη φτάνει τις 8.000 λίρες ή 9.250 ευρώ περίπου, ενώ αντίστοιχες «υπηρεσίες» παρέχονται και για πρόθυμες συζύγους από την Πορτογαλία και την Βουλγαρία.

Το σημαντικότερο εφόδιο είναι τα αγγλικά, προκειμένου να γίνει σωστά η συνεννόηση στη Βρετανία.

Οι «γαμπροί» από την πλευρά τους μπορούν να έρθουν στην χώρα μας και να παντρευτούν εδώ την καλή τους, ή η ίδια να ταξιδέψει στη Βρετανία για να γίνει εκεί η τελετή, και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Έτσι, οι λαθρομετανάστες στην Βρετανία μπορούν να παραμείνουν στην ΕΕ, ενώ στην 5ετία παραμονής στη χώρα κερδίζουν πλέον άδεια παραμονής χωρίς ημερομηνία λήξης.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι η κυβέρνηση Κάμερον πέρασε νέα νομοθεσία με σκληρότερα μέτρα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, καθώς ήδη το 2011 είχαν καταγραφεί 1.740 ύποπτες περιπτώσεις, στις περισσότερες από τις οποίες το ζευγάρι δεν είχε καν κοινή γλώσσα για να συνεννοηθεί.

Η Sun γράφει: «η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων».

Οι γυναίκες που εντοπίζουν τα κυκλώματα «χρειάζονται απελπισμένα χρήματα για να επιβιώσουν στις φτωχές χώρες τους».

Ο Νιγηριανός εγκέφαλος του κυκλώματος με τον οποίο μίλησε ο ρεπόρτερ που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος, ανέφερε ότι «μετά το γάμο, ο τύπος που ζει στην Βρετανία αυτόματα παίρνει έγκριση παραμονής. Επιπλέον, θα του δοθεί στέγη και ένα ποσό μηνιαίως για να μένει εκεί χωρίς να κάνει τίποτε. Θα πληρώνεται όπως κάθε βρετανός. Είναι η καλύτερη χώρα για μία εύκολη ζωή».

Μαζί με τον βοηθό του πρόσφεραν το πακέτο των 8.000 λιρών, το οποίο περιλαμβάνει τη νύφη, τις πτήσεις στη Βρετανία και τα χρήματα για τον δικηγόρο που θα κάνει τα απαραίτητα έγγραφα.

«Έχω δύο γυναίκες άμεσα. Οι περισσότερες προχωρούν... θα πετάξουν στη Βρετανία και θα παντρευτούν εκεί. Αλλά πριν φύγουν υπάρχουν χαρτιά που πρέπει να ετοιμαστούν, ότι είναι ανύπαντρες», φέρεται να λέει στον βρετανό ρεπόρτερ ο εγκέφαλος.

Για να αποφύγουν μάλιστα τον έλεγχο στα σύνορα, οι «νύφες» έχουν πάρει σαφείς οδηγίες. «Θα της πούμε τι να πει. Ξέρει ότι πάει να παντρευτεί, πιθανότατα γνωρίστηκαν σ��ο διαδίκτυο, ερωτεύτηκαν και τώρα παντρεύονται. Αυτά που θα πει πρέπει να αντιστοιχούν με όσα λέει ο «γαμπρός». Κάθε γυναίκα ξέρει ότι πρόκειται για συναλλαγή».

Στη συνέχεια οι δύο Νιγηριανοί παρουσίασαν στον ρεπόρτερ μία 21χρονη φοιτήτρια που δήλωσε έτοιμη να πραγματοποιήσει το... επιχειρηματικό ταξίδι, καθώς και δικηγόρο που θα προχωρούσε την διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top