Καρδινάλιος παραδέχτηκε δημόσια τις σεξουαλικές επαφές του

Απολογείται για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά»

Καρδινάλιος παραδέχτηκε δημόσια τις σεξουαλικές επαφές του

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο” Μπράιαν, παραδέχθηκε πως η κατά καιρούς σεξουαλική του συμπεριφορά «έπεσε πολύ κάτω από τα πρότυπα που αναμένει κανείς από έναν ιερέα».
Σε δήλωσή του, ζήτησε συγγνώμη και ζήτησε συγχώρεση από αυτούς που είχε «προσβάλει».


Ο καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιεν, αρχιεπίσκοπος του Αγίου Ανδρέα και του Εδιμβούργου, παραιτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας πως δεν θα λάβει μέρος στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα, έπειτα από κατηγορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο για ανάρμοστη συμπεριφορά με ιερείς.

«Τις ��ελευταίες ημέρες έγιναν δημόσια ορισμένες καταγγελίες εναντίον. Αρχικά, οι καταγγελίες ήταν ανώνυμες, με αποτέλεσμα να τις αμφισβητήσω. Ωστόσο, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να παραδεχθώ ότι υπήρξαν φορές που η σεξουαλική μου συμπεριφορά έπεσε πολύ κάτω από τα πρότυπα που αναμένει κανείς από έναν ιερέα. Εκείνους που έχω προσβάλει, ζητώ συγγνώμη και συγχώρεση. Ζητώ επίσης συγγνώμη από την Καθολική Εκκλησία και από το λαό της Σκωτίας. Θα περάσω τώρα το υπόλοιπο της ζωής μου ως συνατξιούχος. Δεν θα έχω κανένα περαιτέρω ρόλο στη δημόσια ζωή της Καθολικής Εκκλησίας στη Σκωτία.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας.


Η παραίτηση του Ο' Μπράιεν από την αρχιεπισκοπή του Αγίου Ανδρέα και του Εδιμβούργου ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την αναφορά στην εφημερίδα Observer ότι τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας από μια επισκοπή της Σκωτίας είχαν παραπονεθεί για περιστατικά που ανάγονταν στη δεκαετία του 1980.

Ο Observer ανέφερε πως σε βάρος του Ο' Μπράιεν, που τασσόταν ανοικτά κατά των προσπαθειών να νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων στη Βρετανία, είχε γίνει αναφορά στο Βατικανό σε σχέση με τα μη κατονομαζόμενα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top