ΗΠΑ:Αυτόματα οι περικοπές στο Δημόσιο από τα μεσάνυχτα!

Εμείς το «ζαλίζουμε» το θέμα κι αλλού το κάνουν πράξη με την μία

Μπορεί εδώ να μας παίρνει μήνες για να κάνουμε περικοπές στο Δημόσιο ή και χρόνια αλλά στις ΗΠΑ όπως φαίνεται λειτουργούν διαφορετικά!​

Αρχίζει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η σταδιακή εφαρμογή αυτόματων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες στην Αμερική που θα ανέρχονται στα 85 δισ. Ευρώ εφόσον Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έφτασαν σε συμφωνία την ύστατη ώρα, στη σημερινή τους συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα!

Όπως έχει πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, οι περικοπές θα αποτ��λέσουν βαρίδι για την αμερικανική οικονομία ενώ δεν παραλείπει να στρέψει τα «πυρά» του προς τους Ρεπουμπλικάνους λέγοντας ότι
«ναρκοθετούν την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Οι περικοπές αναμένεται να εφαρμοστούν σε διάρκεια επτά μηνών και αφορούν κυρίως σε δυο κατηγορίες δαπανών: στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στις αμυντικές δαπάνες.

Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι θα υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών 22 ημερών ετησίως, 70.000 παιδιά θα στερηθούν την πρόσβαση στο νηπιαγωγείο, οι διασυνοριακοί έλεγχοι θα μειωθούν ενώ το Πεντάγωνο θα υποχρεωθεί μεταξύ άλλων να αποσύρει από τον Περσικό Κόλπο το ένα από τα δυο αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

Οι περικοπές αυτές αποτελούν μέρος νόμου που πέρασε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από δύο χρόνια για μείωση του αμερικανικού χρέους ώστε να εξαναγκάσει τα δύο κόμματα σε άλλη, καλύτερη συμφωνία, κάτι όμως που δεν έγινε.

Πλέον, ο Ομπάμα μπαίνει στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών με τον γερουσιαστή Πολ Ραντ να τονίζει ότι ο πρόεδρος θα τους μετακυλήσει λανθασμένα το βάρος της ευθύνης.

Ο Ομπάμα από την άλλη επιρρίπτει την ευθύνη στους αντιπάλους του γιατί «δεν έκλεισαν ένα μόνο φορολογικό παράθυρο που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και θα απέτρεπε τις περικοπές εις βάρος της μεσαίας τάξης».