Μπαρόζο: Προς όφελος της Ιταλίας και της Ευρώπης η πολιτική ��ταθερότητα

Δηλώσεις μετά την συνάντηση με Μόντο

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι πρόκειται να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία προς το συμφέρον της χώρας και της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με το Μάριο Μόντι, ο Μπαρόζο εκτίμησε επίσης πως εάν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογηθεί στη χώρα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τότε θα αυξηθεί κατά σημαντικό τρόπο η δυναμικότητα και η ανάπτυξη.

Η προετοιμασία της προσεχούς συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 14 και 15 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, η οποία θα ασχοληθεί με τον συντονισμό της κοινής οικονομικής, δημοσιονομικής και εργασιακής πολιτικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο αντρών.

«Η κρίση δεν έχει τερματιστεί ακόμη και οι πρ��σπάθειες δεν έχουν χαλαρώσει. Αυτό προϋποθέτει προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να παραχθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ν' αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα εξασφαλίζοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα», υποστήριξαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top