Ο διασημότερος άστεγος: Έγινε πλούσιος χάρη στην τιμιότητα του

Διαβάστε την συγκινητική περιπέτεια του, που έκανε πολλούς να δακρύσουν

Ο διασημότερος άστεγος: Έγινε πλούσιος χάρη στην τιμιότητα του

Τελικά η τιμιότητα και η καλοσύνη κάποια στιγμή ανταμείβονται. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Μπίλι Ρέι Χάρις, ενός άστεγου στις ΗΠΑ με μεγάλη ανάγκη για χρήματα, αλλά ακόμα μεγαλύτερη καρδιά.

Ο Μπίλι Ρέι Χάρις έμενε κάτω από μια γέφυρα στο Κάνσας. Μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο άνοιξε το πορτοφόλι της, για να του αφήσει ψιλά, όμως έπεσε μαζί και η βέρα της. Έτυχε βλέπετε εκείνη την ημέρα να έχει πάθει αλλεργία στο χέρι της και να την έχει βγάλει. Για να μην την χάσει την έβαλε στο πορτοφόλι της και αυτή έπεσε στο καπέλο με τα ψιλά του άστεγου Χάρις.

760009-130225-billy-ray-harris.jpg

Μόλις είδε την βέρα εκείνος αμέσως κατάλαβε ότι είχε μεγάλη οικονομική αξία. Η γυναίκα είχε ήδη εξαφανιστεί, όμως δεν πήγε να την «σκοτώσει» για να πάρει τα χρήματα. Την κράτησε, γιατί κατάλαβε ότι για την γυναίκα αυτή, που στο κάτω – κάτω τον βοήθησε δίνοντας του ένα δολάριο, είχε μεγάλη συναισθηματική αξία.

Την επόμενη μέρα η γυναίκα, που όπως αποκαλύφθηκε ονομάζεται Σάρα Ντάρλινγκ επέστρεψε.

Εκείνος της έδωσε την βέρα χωρίς να το διαπραγματευτεί. Η κ. Ντάρλινγκ κατάλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ηθική και αποφάσισε να τον βοηθήσει.

986315-billy-ray-harris.jpg

Μαζί με τον αρραβωνιαστικό της "ανέβασαν" σε μια ιστοσελίδα (giveforward) στο ίντερνετ και περιέγραψαν την περιπέτεια τους. Ζήτησαν από τον κόσμο να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο να έχει μια καλύτερη ζωή.

Μέσα σε 80 μέρες μαζεύτηκαν… 150.000 δολάρια (114.000 ευρώ)! Ο άστεγος της γέφυρας έχει την δυνατότητα τώρα να αγοράσει ένα διαμέρισμα.

Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής παραδέχτηκε «Ένα�� διαβολάκος... μου έλεγε να κρατήσω το δαχτυλίδι. Αλλά τελικά απάντησα ότι το είχα φυλάξει για να της το επιστρέψω. Αυτή είναι η αλήθεια».

Μάλιστα, τόνισε ότι του φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό που έγινε απλώς, επειδή έκανε το σωστό.

«Μεγάλωσα με τον παππού μου που ήταν ιερέας και ευτυχώς ακολουθώ ακόμη τις αρχές που μου δίδαξε… Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφω κάτι. Το δώρο μου μέχρι σήμερα ήταν από τίποτα μέχρι μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο… Δεν το αξίζω. Νιώθω ότι είναι παράλογο να επιστρέφεις κάτι που δεν σου ανήκει και να συμβαίνει κάτι τόσο μεγάλο» είπε χαμογελώντας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top