Προειδοποίηση Οτσαλάν στη Τουρκία

«Tα προβλήματα θα χειροτερεύσουν»

​Σε δηλώσεις προέβη, μέσα από τη φυλακή, ο ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο ίδιος, φέρεται να είπε ότι «η Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με τη Συρία ή το Ιράκ αν δεν κάνει τα απαραίτητα βήματα για τον τερματισμό των συγκρούσεων», που διαρκούν εδώ και 28 χρόνια και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους.

Μιλώντας σε βουλευτές που τον επισκέφτηκαν στη φυλακή όπου κρατείται από το 1999, ο ηγέτης του PKK μίλησε για τα σχέδιά του, που περιέχουν μια ειρηνευτική συμφωνία των Κούρδων με την Τουρκία. Ο Οτσαλάν μίλησε στους βουλευτές επί δύο ώρες για την Τουρκία, τις αλλαγές στη Μέση Ανατολή και τις πολιτικές πεποιθήσεις του.

Τις δηλώσεις μετέφερε στο πρακτορείο Reuters ο βουλευτής Αλτάν Ταν, ο οποίος είναι μέλος της αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε.

«Πρέπει να ιδρύσουμε μια νέα δημοκρατία ανάλογη με το νέο κόσμο και τη νέα Μέση Ανατολή. Το κουρδικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας», φέρεται να δήλωσε ο 63χρονος Οτσαλάν. «Εάν δεν επιλυθεί, τα προβλήματα αυτά στην Τουρκία θα χειροτερεύσουν. Θεός φυλάξοι, θα καταλήξουμε σαν το Ιράκ ή τη Συρία», πρόσθεσε, και ζήτησε νέο σύνταγμα και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί η «καταστροφή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top