Ξένα ΜΜΕ:«Σε α��ιέξοδο η Ιταλία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών»

Πώς σχολιάζει ο Τύπος το αποτέλεσμα

Ξένα ΜΜΕ:«Σε αδιέξοδο η Ιταλία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών»

Για αστάθεια και αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη κάνουν λόγω τα ξένα ΜΜΕ αναφερόμενα στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών.

«Οι επενδυτές τρομάζουν καθώς η ψήφος διαμαρτυρίας στις ιταλικές εκλογές μειώνει τις ελπίδες για μια σταθερή κυβέρνηση», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα «Independent» και τονίζει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες αβεβαιότητα, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να επανέλθει η κρίση στην ευρωζώνη.

«Η Ιταλία μπαίνει σε περίοδο χαοτικής αβεβαιότητας», τιτλοφορείται άρθρο γνώμης στο CNN από την αρθρογράφο και διευθύντρια της Newsweek Daily Beast στην Ρώμη, Barbie Latza Nadeau. «Το μόνο σίγουρο για την Ιταλία είναι ότι μπαίνει σε μια φάση αβεβαιότητας», γράφει μεταξύ άλλων.

«Ιταλικές εκλογές: Αδιέξοδο μετά την ψήφο διαμαρτυρίας», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στο BBC, ενώ η Wall Street Journal γράφει « το απρόσμενο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ταρακουνάει την παγκόσμια οικονομία».

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε άρθρο που τιτλοφορείται «Οι Ιταλοί σκέφτονται νέο γύρο εκλογών», δείχνει να μην… αποδέχεται το αποτέλεσμα, ενώ η Bild αναρωτιέται με αρκετή δόση ειρωνείας «Ποιος έχει την εξουσία στην Bella Italia;» και συνεχίζει λέγοντας πώς χωρίς τον Μπερλουσκόνι ο Μπερσάνι δεν «πάει» πουθενά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα άρθρα έχουν την φωτογραφία του Μπερλουσκόνι και όχι του Γκρίλο, που βγήκε πρώτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top