Νέα αιματηρή έκρηξη στη Συρία

Μπαράζ επιθέσεων με οχήματα

Νέα αιματηρή έκρηξη στη Συρία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Συρία. Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ η έκρηξη έγινε στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η αιματηρή έκρηξη σημειώθηκε χθες το βράδυ στη συνοικία Καμπούν της Δαμασκού, σύμφωνα με κατοίκους, ενώ όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι μετά την έκρηξη αντάρτες συγκρούονταν με τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι βλήματα όλμου είχαν ριφθεί στην περιοχή.

Η έκρηξη αυτή σημειώνεται έπειτα από μία σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με οχήματα που έγιναν στο κέντρο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα, η πιο σοβαρή από τις οποίες προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μόαζ αλ Χάτιμπ ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook ότι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα μετάσχει εντέλει στην διάσκεψη των Φίλων της Συρίας που προβλέπεται να διεξαχθεί την Πέμπτη στη Ρώμη, ανακαλώντας προηγούμενη απόφασή του να την μποϊκοτάρει.

Ο Χάτιμπ σημειώνει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Βρετανός ομόλογός του Ουίλιαμ Χέιγκ «δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένες βοήθειες για να ανακουφιστούν τα βάσανα του λαού μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top