Σύγχρονος σκλάβος: Τον είχαν φυλακισμένο σε κλουβί, για να εργάζεται για αυτούς!

Μαγείρευε στα εστιατόρια τους χωρίς ανταμοιβή

*φωτό αρχείου

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αστυνομικοί που άκουσαν έναν άτυχο Κινέζο να τους αποκαλύπτει, ότι τον κρατούσαν αιχμάλωτο σωματέμποροι για να… μαγειρεύει στα εστιατόρια τους!

Ο άντρας ζούσε για έναν ολόκληρο χρόνο σε κλουβί, στο πίσω μέρος ενός εστιατορίου του Άμστερνταμ, όπου εργαζόταν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εργαζόταν κάτω από άθλιες συνθήκες που δεν απέχουν πολύ από την κατάσταση των σκλάβων, και έτρωγε πολύ ξύλο από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

«Το θύμα εκφοβιζόταν και αναγκαζόταν να εργάζε��αι κάτω από άθλιες συνθήκες σε πολλά κινέζικα εστιατόρια του Άμστερνταμ και του Άρνεμ, στα ανατολικά της χώρας. Δεν είχε το δικαίωμα να δει γιατρό και κοιμόταν σε ένα κλουβί στο οποίο είχε εγκατασταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης για να τον ελέγχουν. Τον τελευταίο χρόνο ζούσε ουσιαστικά σε αυτό το βρομερό κλουβί, όπου τον στοίχειωνε η ανάμνηση των χτυπημάτων που είχε δεχτεί», είπε ο εισαγγελέας.

Όπως έγινε γνωστό ο άνθρωπος δεν πληρωνόταν καν, ενώ δεν ήξερε ούτε την γλώσσα της χώρας για να καταφέρει να φύγει…

Οι άνθρωποι που τον εκμεταλλεύτηκαν κατηγορούνται για σωματεμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top