Αυτός είναι ο Έλληνας που έκλεψε πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί!

«Τρύπωσε» σε γκαλερί της Νέας Υόρκης

Αυτός είναι ο Έλληνας που έκλεψε πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί!

Αυτός είναι ο 29χρονος Έλληνας Φοίβος Ισταυρίογλου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για την κλοπή ενός πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, έκλεψε τον πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» υπό το φως της ημέρας και ενώ τον κατέγραφαν οι κάμερες. Το έβαλε σε μία τσάντα και επέστρεψε με το αεροπλάνο στην Αθήνα.

Οι Αρχές χαρακτήρισαν «σουρεαλιστικές» τις σκηνές, στις οποίες φαίνεται να κατεβάζει ένας κλέφτης μέσα στο φως της ημέρας τον πίνακα από τον τοίχο και να τον βάζει σε μία τσάντα για ψώνια, ενώ παράλληλα καταγράφεται συνεχώς από τις κάμερες ασφαλείας.

Μόλις διαπίστωσε η αμερικανική αστυνομία την ταυτότητα του δράστη, διένειμε φωτογραφίες του σε όλον τον κόσμο και ο Ισταυρίογλου έβγαλε τον πίνακα αξίας 150.000 δολαρίων από το κάδρο του και τον τοποθέτησε σε ένα μακρόστενο ρολό για αφίσες.

Στη συνέχεια τον ταχυδρόμησε στη Νέα Υόρκη, χωρίς να σημειώσει διεύθυνση αποστολέα.

Όμως οι αστυνομικοί εντόπισαν δακτυλικό αποτύπωμά του. Ένας ανακριτής υποδύθηκε τον ιδιοκτήτη της γκαλερί και έπεισε τον δράστη της κλοπής να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Τζον Κένεντι συνελήφθη από άνδρες της αμερικανικής αστυνομίας.

Δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top