Σοκ:22.800 βιασμοί στον αμερικάνικο στρατό σε ένα χρόνο!

Δείτε τα στοιχεία που προκαλούν ρίγη

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει οι… βιασμοί στον Αμερικάνικο στρατό, όπως δείχνει ένα νέο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Invisible War».

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, που είναι και υποψήφιο για Όσκαρ, μόνο το 2011 καταγράφηκαν από το υπουργείο Άμυνας 22.800 βιασμοί!!!

Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες, αλλά υπήρχε και ένα ποσοστό 10%, που αφορούσε άντρες.

Επισήμως βέβαια, μόνο 3.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν και λιγότερα από 200 περιστατικά οδήγησαν στην καταδίκη του βιαστή. Ένας μόνο βιαστής, ο Τζέρι Σάντανσκι, κρίθηκε ένοχος για 45 βιασμούς.

Η ταινία δίνει την δική της εξήγηση: το συλλογικό αίσθημα υπακοής στη στρατιωτική εξουσία, σε μια πολύ κακώς εννοούμενη πειθαρχία και ομαδικότητα.

Το πιο σοκαριστικό είναι πώς το ένα τέταρτο των θυμάτων δεν ανέφερε καν το περιστατικό, διότι βιαστής της ήταν ο διοικητής του!

Ακόμα και το υπουργείο ταρακουνήθηκε από το ντοκιμαντέρ και πήρε μέτρα, ενώ αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πώς οι βιασμοί στον στρατό είναι διπλάσιοι σε αριθμό από ότι στην κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top