Μόντι:«Ο Μπερλουσκόνι φοβάται να με αντιμετωπίσει»

«Δεν έχω κανένα κοινό με αυτή την κεντροδεξιά»

Μόντι:«Ο Μπερλουσκόνι φοβάται να με αντιμετωπίσει»

«Δεν έχω τίποτα το κοινό, δεν μοιράζομαι τίποτα -ουσιαστικά- με αυτή την κεντροαριστερά», δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Παράλληλα ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «όλοι οι πολιτικοί του ανταγωνιστές, απογοητεύουν τους Ιταλούς και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους», αναφερόμενος πιθανότατα στην άρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και του κεντροαριστερού Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να πάρουν μέρος σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον ίδιο.

Σε ό,τι αφορά τον Μπερλουσκόνι, ο Μόντι, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της κεντρώας χριστιανοδημοκρατικής συμμαχίας, τόνισε: «η πραγματική αιτία της άρνησής του είναι, πιστεύω, ο φόβος του να αναμετρηθεί μαζί μου». Κάλεσε δε τους δυο αντιπάλους του να εξηγήσουν δημοσίως για ποιο λόγο δεν θέλουν να τον συναντήσουν και να συζητήσουν μαζί του σε τηλεοπτικό στούντιο.

Ένα μέρος των αναλυτών πάντως θεωρεί ότι η επιμονή του Μόντι στο θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τους δύο σημαντικότερους πολιτικούς αρχηγούς και η «επίθεση κατά της κεντροαριστεράς» που έχει εξαπολύσει οφείλονται στο ότι τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου που φέρεται να συγκεντρώνει η κεντρώα συμμαχία του δεν θεωρούνται ικανοποιητικά από το επιτελείο του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top