Η Κύπρος γυρίζει σελίδα! Εκλογές με… 11 υποψήφιους και την οικονομία στο επίκεντρο!

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα! Εκλογές με… 11 υποψήφιους και την οικονομία στο επίκεντρο!

Εν μέσω μνημονίου, οι κύπριοι πολίτες προσέρχονται αύριο Κυριακή στις κάλπες για την εκλογή του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για πρώτη φορά η οικονομία της χώρας «βάζει» σε δεύτερη μοίρα το Κυπριακό στην προεκλογική εκστρατεία και επίσης για πρώτη φορά απερχόμενος πρόεδρος -ο Δημήτρης Χριστόφιας- δε διεκδικεί επανεκλογή, ενώ υπάρχει και ρεκόρ υποψηφίων, οι οποίοι ανέρχονται στους 11!!

Πρόκειται για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ, τον Σταύρο Μαλά, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, τον Γιώργο Λιλλήκα, που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και μεγάλη μερίδα του ΔΗΚΟ και τους Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, Γεώργιο Χαραλάμπους, Λάκη Ιωάννου, Μακαρία 'Αντρη Στυλιανού, Λουκά Σταύρου, Σόλωνα Γρηγορίου, Ανδρέα Ευστρατίου και Κώστα Κυριάκου.

Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας είναι οι τρεις πρώτοι με τον Νίκο Αναστασιάδη να έχει προβάδισμα. Τα δύο μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι, αποφάσισαν ψήφο κατά βούληση.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top