Καλού κακού ας αποχαιρετηθούμε! Τσαμπουκαλεμένος αστεροειδής περνά ξυστά σήμερα από τη Γη!

Μάθε τα πάντα για τον «2012 DA14» πριν να είναι …αργά!!!

​Από λεπτό σε λεπτό ο αστεροειδής με ονομασία 2012 DA14 που έχει μέγεθος περίπου μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου 27.650 χιλιομέτρων, και θα είναι ορατός από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία!!!

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς (με διάμετρο 45 μέτρα) που έχουν περάσει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας και ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονό��ους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα!!!

Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, θα είναι ορατός με τη βοήθεια μικρού τηλεσκοπίου, σε ένα μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου.

Ο "2012 DA14" κινείται με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους αποτελεί ένα από τα αντικείμενα που θα περάσουν τόσο κοντά από τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα.

Αλήθεια κινδυνεύουμε;;;;

«Μια ενδεχόμενη σύγκρουση του «2012 DA14» με τη Γη θα προκαλούσε έκρηξη ανάλογη με 2,5 τόνους ΤΝΤ. Η ισχύς μια τέτοιας έκρηξης θα μπορούσε να ισοπεδώσει πλήρως μια πόλη», εξηγεί η NASA!!!!

Τα «γατάκια» της NASA ωστόσο καθησυχάζουν τον κόσμο, τονίζοντας πως ο DA14 δεν πρόκειται να εξαφανίσει τη ζωή !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top