Ντροπή: Σοκάρουν οι συνθήκες εργασίες στην εταιρία - προμηθευτή της Apple!

Υπογράφουν συμβόλαιο «μη αυτοκτονίας»

Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ταϊβανέζικη εταιρία Foxconn, τον βασικό προμηθευτή της Apple και της HP.

Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα… Ζουν σαν σκλάβοι σε μεσαιωνικές συνθήκες και αναγκάζονται να δουλεύουν έως και 100 ώρες υπερωρίες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας.

Όπως έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ που θα δείτε στο βίντεο:

-Ζητείται από τους εργάτες να δουλεύουν έως και 100 ώρες υπερωρίες το μήνα! Παρόλο που η Apple και η Foxconn είχαν υποσχεθεί μείωση σε 36 ώρες, αλλά μαρτυρίες δείχνουν το αντίθετο για πολλές εγκαταστάσεις.

-Οι εργάτες αναγκάζονται να υπογράψουν συμβόλαια «μη αυτοκτονίας» (!), τα οποία δεσμεύουν τις οικογένειες των δυνάμει θυμάτων να μην ασκήσουν μήνυση στην εταιρεία σε περίπτωση απόπειρας (πετυχημένης ή αποτυχημένης) αυτοκτονίας.

-Οι εργάτες αναγκάζονται να μένουν όρθιοι επί 14 ώρες την ημέρα, ενώ απαγορεύεται η χρήση κινητών αλλά και οποιουδήποτε είδους επικοινωνία.

-Οι εργάτες στοιβάζονται σε κοιτώνες των 22 ατόμων δίχως βασικό εξοπλισμό.

-Υπαρχουν καταγγελίες για στρατολόγηση ανηλίκων με σκοπό την εισαγωγή τους στην αλυσίδα παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top