Έκτακτη σύνοδος για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Συνεδριάζουν σήμερα ��τις Βρυξέλλες

Πρώτη δημοσίευση: 13/02/13,04:20

​Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου είναι η αιτία της συνάντησης, σήμερα στις Βρυξέλλες, των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ προκειμένου ��α συζητήσουν την λήψη αυστηρότερων μέτρων για το επεξεργασμένο κρέας. Το κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε προϊόντα με σήμανση «βοδινό» και έχει προκαλέσει θύελλα σε όλη την Ευρώπη.

Η Ιρλανδία είναι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ και εκείνη από όπου ξεκίνησε το διατροφικό σκάνδαλο, όταν ανακαλύφθηκε κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα burgers, φτιαγμένα από… «βοδινό».

Μέσα στα νέα μέτρα που θα συζητηθούν την Τετάρτη, περιλαμβάνεται και η αναγραφή προέλευσης του κρέατος στην ετικέτα του προϊόντος. Το σκάνδαλο θα συζητηθεί και στις 25 Φεβρουαρίου στη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας.

Πολλά σουπερμάρκετ στη Βρετανία υποχρεώθηκαν από την υπηρεσία FSA να ελέγξουν και άλλα προϊόντα με βάση το χοιρινό και το κοτόπουλο. Οι εταιρείες επεξεργασμένου κρέατος στην Ιρλανδία καλούνται να προχωρήσουν σε ελέγχους DNA προκειμένου να καθησυχαστούν οι καταναλωτές και οι εξαγωγείς.

Να σημειωθεί πως η διάσημη αλυσίδα σούπερμάρκετ Tesco, παραδέχθηκε ότι πουλούσε κατεψυγμένα γεύματα (σπαγγέτι μπολονέζ) με 60%-100% περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου και ότι τα προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια την περασμένη εβδομάδα.

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον, είχε συγκαλέσει το Σάββατο έκτακτο συμβούλιο για να διαπιστωθεί πως προϊόντα που πωλούνταν σε σουπερ-μάρκετ με την σήμανση «βοδινό» περιείχαν ως και 100% κρέας αλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top