«Είδα τα μυαλά του να χύνονται στο πρόσωπό του»

Μιλά για πρώτη φορά ο πεζοναύτης που πυροβόλησε τον Μπιν Λάντεν

«Είδα τα μυαλά του να χύνονται στο πρόσωπό του»

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό Esquire ο άνδρας που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν.

Το πρώην μέλος των SEAL Team 6 δεν αποκαλύπτει το όνομά του για λόγους ασφαλείας. Η εξομολόγησή του για το πως πυροβόλησε τον επικηρυγμένο τρομοκράτη στο κεφάλι σοκάρει.

«Ήταν πολύ ψηλότερος από ότι περίμενα. Αδύνατος, με κοντό γένι και ξυρισμένο κεφάλι. Κρατούσε την γυναίκα του Αμάλ μπροστά του ως ανθρώπινη ασπίδα. Δεν ήξερα αν φορούσε πάνω του εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχε ένα όπλο. Όταν άρχισε να κινείται προς το μέρος μου αποφάσισα ότι πρέπει να τον πυροβολήσω στο κεφάλι ώστε να μην έχει την δυνατότητα να ανατινάξει τον εαυτό του και όλους τους υπόλοιπους στον αέρα. Τον πυροβόλησα δυο φορές στο μέτωπο. Την δεύτερη φορά έπεσε στο πάτωμα μπροστά από το κρεβάτι του. Πήγα από πάνω και τον πυροβόλησα για τρίτη φορά στο ίδιο σημείο. Ήταν νεκρός. H γλώσσα του έξω. Τον είδα να παίρνει την τελευταία του ανάσα. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα 'Είναι αυτό το καλύτερο ή το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ;'. Το μετωπό του ήταν φριχτό. Είχε ανοίξει σε σχήμα V και μπορούσα να δω τα μυαλά του να έχουν καλύψει το πρόσωπό του».

Αν και έβαλε τέλος στη μεγαλύτερη επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση τρομοκράτη, ο ίδιος μάλλον δεν υπολόγιζε πως θα έμενε σήμερα άνεργος!

Ο «Σκοπευτής» δεν πήρε ποτέ το μερίδιό του από τα 25 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία είχε επικηρυχθεί ο Μπιν Λάντεν, ενώ δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τα δικαιώματα από βιβλία και ταινίες για την επιχείρηση.


Το μόνο που «κέρδισε» ήταν μια πρόταση για να οδηγεί ένα φορτηγό που θα μετέφερε μπύρες στο Μιλγουόκι, με νέα στοιχεία ταυτότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top