H παραίτηση της υπουργού της Μέρκελ κόστισε στην Καγκελάριο

Μετά τον σάλο για την υπόθεση λογοκλοπής

H παραίτηση της υπουργού της Μέρκελ κόστισε στην Καγκελάριο

Αρνητική επίδραση στη δημο��ικότητα της Άνγκελα Μέρκελ είχε η υπόθεση λογοκλοπής στο διδακτορικό της υπουργού Παιδείας Ανέτε Σαβάν.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild, το 62% των ερωτηθέντων και το 68% των ψηφοφόρων της CDU/CSU πιστεύουν ότι η αφαίρεση του διδακτορικού τίτλου της Σαβάν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους Χριστιανοδημοκράτες και την ίδια τη Μέρκελ.

Τις δε διαβεβαιώσεις της πρώην υπουργού ότι ούτε έχει αντιγράψει και ούτε έχει εξαπατήσει, πιστεύουν μόλις το 1/3 των Γερμανών.

Οι πρώτες επιπτώσεις αποτυπώνονται και στην πρόθεση ψήφου.

Στο κυριακάτικο πολιτικό βαρόμετρο της ίδιας εφημερίδας, τα τελευταία στοιχεία του οποίου συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη, δηλαδή μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του πανεπιστημίου Ντίσελντορφ για αφαίρεση του διδακτορικού τίτλου, οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν μια μονάδα και υποχωρούν στο 40 %, οι Πράσινοι ανεβαίνουν στο 15 %, οι Σοσιαλδημοκράτες διατηρούν το 27 % όπως επίσης και το Κόμμα της Αριστεράς το 7%. Οι δε Φιλελεύθεροι του Φ. Ρέσλερ δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν την ρήτρα του 5% και παραμένουν εκτός βουλής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top