Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο

Έδωσε το παρόν στις εκλογές

Την πρώτη του «παρατεταμένη» δημόσια εμφάνιση από το 2010 έκανε ο Φιντέλ Κάστρο στις κουβανικές γενικές εκλογές την Κυριακή, που πήγε (για πρώτη φορά εδώ και τρεις εκλογές) ο ίδιος στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει και συνομίλησε για περίπου μία ώρα με ψηφοφόρους και δημοσιογράφους.

Εφτασε γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (2100 GMT), στο 1ο εκλογικό κέντρο στην Αβάνα, όπου ψήφιζε πάντα, πριν αρρωστήσει σοβαρά τον Ιούλιο του 2006 και μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο, όπως ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο λαός της Κούβας είναι πραγματικά επαναστάτης, δεν χρειάζουμε να το αποδείξουμε γιατί θα το αποδείξει η ιστορία» είπε ο πρώην Κουβανός ηγέτης με σχετικά χαμηλή φωνή, εξαίροντας παράλληλα τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές.

Περίπου 8,5 εκατομμύρια Κουβανοί κλήθηκαν να ψηφίσουν στα 29.957 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (12:00 GMT).

Στις εκλογές δεν μετέχει κανένα στέλεχος της αντιπολίτευσης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς με την αποχή ή τη λευκή ψήφος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top