Ισπανία: Διαψεύδει ο Ραχόι ότι έλαβε «μαύρο χρήμα»

Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του

Ισπανία: Διαψεύδει ο Ραχόι ότι έλαβε «μαύρο χρήμα»

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ότι ο ίδιος ή άλλα ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος (PP) λάμβαναν "μαύρο χρήμα" επί πολλά χρόνια και ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του, απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση αυτή.

«Δεν πήρα ποτέ μαύρο χρήμα. Οι δηλώσεις εισοδήματος και κληρονομιάς μου θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στη διάθεση όλων των πολιτών, την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός υποσχόμενος ότι θα χειριστεί το θέμα που έχει ανακύψει «με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια».

Ο Ραχόι διαβεβαίωσε ότι δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική «για να βγάλει λεφτά», τονίζοντας μάλιστα ότι με την ενασχόληση του αυτή «έχασε λεφτά αλλά διαπίστωσε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν» για τον ίδιο.

Την περασμένη Πέμπτη η εφημερίδα Ελ Παΐς ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι διαθέτει απόρρητα έγγραφα που καταγράφουν μυστικές πληρωμές σε ηγετικά στελέχη του PP, περιλαμβανομένου και του Ραχόι, από το 1990 ως το 2009.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα ο Ραχόι φαίνεται πως λάμβανε 25.200 ευρώ σε ετήσια βάση επί 11 χρόνια, πριν γίνει πρωθυπουργός το 2011, ενώ τρεις προηγούμενοι ηγέτες λάμβαναν παρόμοια ποσά. Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης ότι χρήματα λάμβαναν η γενική γραμματέας του κόμματος Ντολόρες ντε Κοσπέδαλ όπως και οι δύο προηγούμενοι γενικοί γραμματείς ο Άλβαρο Λαπουέρτα και ο Λουίς Μπάρσενας.

Οι δηλώσεις του Ραχόι έγιναν ενώπιον ηγετικών στελεχών του PP που συγκεντρώθηκαν εκτάκτως για να συζητήσουν τις καταγγελίες αυτές.

Την ώρα της ομιλίας του Ραχόι στα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του και αποκαλώντας «κλέφτες» τα στελέχη του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top