Απορρίφθηκε το νέο αίτημα των συνηγόρων του Μπερλουσκόνι να αναβληθεί η μια δίκη

Για το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων

​Το δικαστήριο του Μιλάνου όπου εκδικάζεται η υπόθεση που σχετίζεται με το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέρριψαν σήμερα το νέο αίτημα των συνηγόρων του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού να ανασταλεί η δίκη έως τουλάχιστον τις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Μπερλουσκόνι δεν αντιμετωπίζει «εύλογο κώλυμα» λόγω της προεκλογικής περιόδου και ότι η δίκη μπορεί να συνεχισθεί κανονικά. Η απόφαση προκάλεσ�� την έντονη αντίδραση του ίδιου του 76χρονου πολιτικού και του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), που έκαναν λόγο περί «σκανδαλώδους» εξέλιξης και παρέμβασης των δικαστών στην προεκλογική εκστρατεία.

Οι συνήγοροι του κεντροδεξιού ηγέτη απείλησαν ότι αν το δικαστήριο δεν αναθεωρήσει την απόφασή του, δεν προτίθενται να πάρουν μέρος στις επόμενες δικάσιμους και ότι μπορεί και να παραιτηθούν των καθηκόντων τους.

Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε εξάλλου να του αναγνωρισθεί «εύλογο κώλυμα», και να κριθεί «δικαιολογημένη η απουσία του» και για την δικάσιμο της υπόθεσης Ρούμπι-Γκέιτ, την Δευτέρα. Σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ο Μπερλουσκόνι είπε πως «τον πληγώνει» το γεγονός ότι δαπανώνται «τόσα χρήματα για γελοία θέματα» από το δικαστικό σ��στημα.

Εξάλλου, ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο ηγέτης της κεντροαριστερής συμμαχίας υπό το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) απάντησε στον Μπερλουσκόνι μετά την νέα επίθεση του εναντίον της Γερμανίας. «Πρέπει να προσέχουμε» πριν εκφωνούμε «δεκάρικους», είπε, διότι αν η Ιταλία είχε εφαρμόσει πιο συνετή οικονομική πολιτική μετά την υιοθέτηση του ευρώ η Γερμανία «θα είχε λιγότερους λόγους να μας ασκεί κριτική σήμερα και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε στην Μέρκελ με πιο ισχυρή φωνή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top