Αλαμπάμα: Συνεχίζεται το θρίλερ ομηρίας με θύμα 5χρονο

Ένας 65χρονος εξακολουθεί να τον κρατά όμηρο

Αλαμπάμα: Συνεχίζεται το θρίλερ ομηρίας με θύμα 5χρονο

Η κρίση ομηρίας στην Αλαμπάμα, όπου άνδρας κρατεί ένα αγόρι πέντε ετών σε αυτοσχέδι�� καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού του, συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή ημέρα.

«Αφήνουν τον χρόνο να περνά και προσπαθούν να κουράσουν τον απαγωγέα», δήλωσε ο Τζέιμς Άρινγκτον, διοικητής της αστυνομίας του Πίνκαρντ της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι ενήμερος για την υπόθεση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Το πεντάχρονο αγόρι αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης μόνον ως Ίθαν.

Ο 65χρονος Τζίμι Λι Ντάικς ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο την Τρίτη και αφού σκότωσε τον οδηγό απήγαγε το πεντάχρονο παιδί. Έκτοτε παραμένει οχυρωμένος στο υπόγειο καταφύγιο.

Το FBI βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του, όμως οι αξιωματούχοι αποφεύγουν να δώσουν σχετικές πληροφορίες.

Ο Ντάικς ανέβηκε στο σχολικό λεωφορείο όταν αυτό σταμάτησε για να αποβιβαστούν μαθητές.
Φαίνεται ότι ο 65χρονος δράστης γνώριζε τον οδηγό Τσαρλς Πόλαντ, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε αφήσει να ανέβει στο λεωφορείο.

Όμως την Τρίτη ο Ντάικς κρατούσε όπλο και επέμενε να του δώσουν ένα αγόρι έξι με οκτώ ετών.

Ο Πόλαντ του έκλεισε το δρόμο κι έτσι τουλάχιστον 21 παιδιά κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο από την πίσω έξοδο κινδύνου. Στη συνέχεια ο Ντάικς τον σκότωσε.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο Ντάικς γνώριζε τον Ίθαν.
Ο δράστης φέρεται να έχει σκάψει ένα καταφύγιο στο σπίτι του, στο οποίο έχει μείνει στο παρελθόν για διάστημα οκτώ ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει προμήθειες για αρκετές εβδομάδες.

Στο παιδί έχει δοθεί φαρμακευτική αγωγή μέσω πλαστικού σωλήνα, με τον οποίο η αστυνομία επικοινωνεί με τον δράστη. Ο Ίθαν πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης το παιδί έχει ζητήσει και του έχουν δοθεί ξυλομπογιές και χαρτί, όπως ανέφερε το CNN, ενώ η αστυνομία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει τραυματιστεί.

Ο Ντάικς, βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ και πρώην οδηγός φορτηγού, θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου καθώς κατηγορείται ότι τράβηξε όπλο εναντίον των γειτόνων του με τους οποίους είχε διαφορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top