Βραζιλία: Σε τοξικό αφρό οφείλεται η τραγωδία στο club

Με αναπνευστικά προβλήματα 238 άνθρωποι

Βραζιλία: Σε τοξικό αφρό οφείλεται η τραγωδία στο club

Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν ότι ένα είδος εξαιρετικά εύφλεκτου αφρού φαίνεται να είναι η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά σε νυκτερινό κέντρο, το περασμένο Σαββατοκύρι��κο στη Βραζιλία. Από τη φωτιά κάηκαν ζωντανοί 235 άνθρωποι. Εξαιτίας του αφρού, ο χώρος κατακλύστηκε από έναν παχύ δηλητηριώδη καπνό, μέσα σε μόλις τρία λεπτά.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο τοξικός αφρός, που είχε χρησιμοποιηθεί για την ηχομόνωση του κέντρου, αποτέλεσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στο χώρο ήταν ελαττωματικοί.

Η αστυνομία ερευνά εάν ευθύνονται για αμέλεια δημοτικοί υπάλληλοι που επέτρεψαν τη λειτουργία του κέντρου. Υπό κράτηση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες του κέντρου διασκέδασης και δύο μέλη της μπάντας που έπαιζε εκείνο το βράδυ, ως υπόπτους για ρίψη φωτοβολίδας μέσα στο χώρο, το πρωί της Κυριακής.

Ο δήμαρχος της πόλης και αξιωματούχοι πυρασφάλειας επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον ευθύνες για παράνομη άδεια λειτουργίας και ελλιπές πρόγραμμα πυρασφάλειας στο κέντρο. Την Πέμπτη, ο δήμαρχος ανέστειλε τις άδειες όλων των νυχτερινών κέντρων και των συναυλιακών χώρων της πόλης για 30 ημέρες.

Ο επικίνδυνος αφρός είχε χρησιμοποιηθεί για ηχομόνωση και ίσως αποβεί μοιραίος για πολλούς από τους επιζήσαντες της τραγωδίας, αφού οι αναθυμιάσεις προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα σε 238 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top