Η σύζυγος του εμίρη του Κατάρ: Μια γυναίκα με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση

Είναι εξαιρετικά μορφωμένη και κοινωνικά δραστήρια

"Μη φοβάστε να παίρνετε ρίσκα και να προσπαθείτε. Να σκέφτεστε ελεύθερα»… Είναι τα λόγια της Μοζάχ Μπιντ Νάσερ αλ Μισνέντ, της συζύγου του πανίσχυρου εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.

Η σεΐχισα Μοζάχ, είναι εξαιρετικά μορφωμένη και κοινωνικά δραστήρια.


Ταξιδεύει πολύ, δίνει διαλέξεις σε Ευρώπη και Αμερική και είναι πρόεδρος του Ιδρύματος του Κατάρ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Ανάπτυξη των Κοινοτήτων.

Ως ειδική απεσταλμένη της Unesco αυτή είναι και η απο��τολή της… να προωθήσει και να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει το Διεθνές Ταμείο για την Ανώτερη Εκπαίδευση στο Ιράκ.


Συμμετέχει στα συνέδρια και τα προγράμματα της Ουνέσκο και μάλιστα πρόσφατα είχε παραστεί στην επίσημη τελετή για την απονομή του τιμητικού τίτλου «του πρέσβη καλής θελήσεως της Ουνέσκο» , στον παγκοσμίου φήμης Ισπανό τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Το νέο μέλος είχαν καλωσορίσει προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης και κύρους, η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Ιρίνα Μπόκοβα, πρέσβεις καλής θελήσεως της Ουνέσκο ανάμεσα τους η Σειχα Μοζάχ και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα εκπαίδευσης καθώς την τελετή απονομής, ακολούθησε η φιλανθρωπική εκδήλωση για το πρόγραμμα της UNESCO "Eκπαίδευση για Όλους», στο οποίο η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι μία από τις βασικές υποστηρίκτριες.

Η Σειχά Μοζαχ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της ανεργίας του Κατάρ, ενώ πάντα στέκεται διακριτικά στο πλευρό του συζύγου της στις επίσημες επισκέψεις τους και τις δημόσιες εμφανίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top