Έλεος: Οι Σουηδοί αναζητούν δουλειά σε Ελλάδα και Ισπανία!

Επειδή μας περισσεύουν όχι τίποτα άλλο!

Πρώτη ανάρτηση: 29/01/2013 00:17

Είναι επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε άπειρες προτάσεις για δουλειά και η ανεργία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα...!!!

​Η σουηδική υπηρεσία απασχόλησης άρχισε σήμερα μια εκστρατεία με την οποία προτρέπει τους άνεργους νέους να αναζητήσουν δουλειά το καλοκαίρι σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας-όπως η Ελλάδα και η Ισπανία!

«Υπάρχουν εκατοντάδες εποχικές θέσεις εργασίας γύρω από τη Μεσόγειο για να τις διεκδικήσουν νεαροί Σουηδοί», αναφέρει η υπηρεσία απασχόλησης σε ανακοίνωσή της.

Ζητούνται μεταξύ άλλων εκπαιδευτές αθλητών, χορογράφοι και σκηνογράφοι, ανιματέρ, ηχολήπτες, τεχνικοί ειδικευμένοι στο φωτισμό κ.ά., για να εξυπηρετήσουν σκανδιναβική πελατεία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.

Αυτές οι θέσεις θα προσφερθούν κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης για την Απασχόληση στο Μάλμε (νότια) από τις 4 Φεβρουαρίου.

Μερικές από αυτές τις θέσεις εργασίας σε τουριστικά θέρετρα είναι δύσκολα προσβάσιμες στους νέους σε αυτές τις χώρες, επειδή απαιτούν τη γνώση μιας σκανδιναβικής γλώσσας. Αλλά όχι όλες, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κριστίνα Γκέρντεμπρο Γιόχανσον, σύμβουλος του προγράμματος ευρωπαϊκών θέσεων εργασίας (EURES), στην υπηρεσία απασχόλησης.

«Ελπίζουμε ότι οι νεαροί Σουηδοί θα αναλάβουν κάθε μία από αυτές τις θέσεις εργασίας. Αυτές οι εταιρείες είχαν μια καλή εμπειρία με τους νεαρούς Σουηδούς εργαζόμενους», σημείωσε.

Το ποσοστό ανεργίας των κάτω των 25 ετών στη Σουηδία, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν 24%, είναι πολύ πιο κάτω από εκείνο της Ελλάδας και της Ισπανίας, το οποίο ξεπερνά το 50%.

«Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αν θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας», λέει η κυρία Γκέρντεμπρο Γιόχανσον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top