Δεν θέλουν οι Έλληνες της Γερμανίας την Χρυσή Αυγή στην Νυρεμβέργη

«Είναι ανεπιθύμητη» λένε

Δεν θέλουν οι Έλληνες της Γερμανίας την Χρυσή Αυγή στην Νυρεμβέργη

«Ανεπιθύμητη» «κηρύσσει» τη «Χρυσή Αυγή», η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚΓ), δηλώνοντας την απόφασή της να χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική φυσική παρουσία των μελών της, προκειμένου να τη σταματήσει.

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΚΓ απευθύνει κάλεσμα προς όλο τον Ελληνισμό της Γερμανίας να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού, ώστε «κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού να πέσει στο κενό».

Αφορμή για την έκδοση της ανακοίνωσης από την ΟΕΚΓ είναι η ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.

Οι κοινότητες των Ελλήνων της Γερμανίας χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως «ύψιστη προσβολή» και «όνειδος» για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προκαλεί «αποτροπιασμό, αλλά και οργή στη μεταναστευτική κοινότητα εξαιτίας και του συμβολισμού, που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψ��φίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ' Ράιχ».

Οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας δεν ξεχνούν, όπως αναφέρουν, τα τραγικά βιώματα του ρατσισμού εναντίον τους, τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον χαρακτηρισμό «βρωμοέλληνες» που τους ακολουθούσε.

Τονίζουν, δε, ότι αρνούνται να δεχθούν ως λύση μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από μία πολύπλευρη κρίση, «τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» και ότι θεωρούν «χρέος» τους «να μην επιτρέψουν τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top