Βραζιλία: 232 νεκροί ο τραγικός απολογισμός της πυρκαϊάς σε club

Τριήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα θύματα της ασύλληπτης τραγωδίας στο club «Kiss» στα νότια της Βραζιλίας, στην περιοχή Santa Maria είναι τελικά 232 και όχι 245, όπως είχε αναφερεθεί αρχικά.

Από τους νεκρούς 120 είναι άνδρες και 112 γυναίκες, ενώ σύμφωνα με αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία.

Οι συνθήκες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως, αλλά φαίνεται, όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, ότι το συγκρότημα που έπαιζε το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή του κέντρου άναψε κατά τη διάρκεια της παράστασης κάποιου είδους βεγγαλικό. Η φλόγα όμως έκαψε υλικό μόνωσης στο ταβάνι της σκηνής, το οποίο όχι μόνο άρχισε γρήγορα να γεμίζει το χώρο με καπνό αλλά μετέδωσε πολύ γρήγορα τη φωτιά στον χώρο.

Ο πανικός σε συνδυασμό με την ασφυκτική ατμόσφαιρα λόγω του καπνού έκανε ακόμη δυσκολότερο για τους θαμώνες, ως επί το πλείστον φοιτητές, να βρούν τη μοναδική έξοδο. Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

42101249871047586_0.jpg
Οι μαρτυρίες των επιζώντων αλλά και των πυροσβεστών είναι ανατριχιαστικές. Τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούσαν να μπουν στο μαγαζί επειδή τη στενή είσοδο μπλόκαραν οι σοροί των θυμάτων που είχαν ποδοπατηθεί προσπαθώντας να διαφύγουν.

_65539098_65539097.jpg

Κοντινό γυμναστήριο μετατράπηκε σε πρόχειρο νεκροτομείο, όπου είχαν παραταθεί στη σειρά οι σοροί -οι περισσότερες χωρίς εγκαύματα. Στην είσοδο ήταν μαζεμένα τα αντικείμενα των θυμάτων, τα οποία έψαχναν οι συγγεν��ίς ελπίζοντας να μην βρουν κάποια ένδειξη ότι οι δικοί τους ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

2255af57-3cb2-46e7-93f3-4d02570af8fd.jpg

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο πένθος ενώ η Σάντα Μαρία, όπου σημειώθηκε η τραγική πυρκαγιά, ενός μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top