O Κάμερον ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τον αν θα παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε.

Αν κερδίσει τις εκλογές το 2015

O Κάμερον ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τον αν θα παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε.
Την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα, δίνοντας την δυνατότητα στους Βρετανούς να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να την εγκαταλείψει αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί, υπό τον όρο ότι θα κερδίσει τις εκλογές το 2015.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του Βρετανού πρωθυπουργού που έχουν δοθεί εκ των προτέρων στη δημοσιότητα, ο Κάμερον θα επικαλεστεί τα «ύψη στα οποία έχει φτάσει» η απογοήτευση των Βρετανών με την ΕΕ, λέγοντας πως έχει φτάσει ο καιρός για «επίλυση ευρωπαϊκού ερωτήματος στη βρετανική πολιτική».

Ο Κάμερον θα αναφέρει την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις του Λονδίνου με την ΕΕ, λέγοντας πως αυτό θα είναι μέρος του προγράμματος με το οποίο θα κατεβεί στις επόμενες εκλογές.

«Θα είναι πολύ απλό ερώτημα, το εάν θα μείνουμε εντός της ΕΕ στο πλαίσιο εκείνης της νέας σχέσης ή εάν θα αποχωρήσουμε εντελώς» αναφέρουν τα προδημοσιευμένα αποσπάματα της ομιλίας του Κάμερον. Θα πρόκειται για «δημοψήφισμα "μέσα ή έξω;"», εξηγεί.

Ο Κάμερον θα επαναλάβει, όπως είχε πει και πρόσφατα, ότι η διενέργεια τέτοιου δημοψηφίσματος στην παρούσα συγκυρία θα ήταν πρόωρη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top