Απίστευτο: Γενετιστής στο Χάρβαρντ αναζητά γυναίκα να κυοφορήσει Νεάντερταλ

Είναι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει

Όσο "τρελό" και αν ακούγεται είναι πραγματικό! Ο καθηγητής Τζόρτς Τσέρτς της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ αναζητεί μια γυναίκα για να κυοφορήσει το πρώτο μωρό Νεάντερταλ, γεγονός που έχει φυσικά προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις!

«Οι Νεάντερταλ μπορεί να σκέφτονταν διαφορετικά από ότι εμείς. Μπορεί επίσης να ήταν και πιο έξυπνοι. Όταν έρθουμε μελλοντικά αντιμέτωποι με μια επιδημία, είναι πολύ πιθανόν ο δικός τους τρόπος σκέψης να μας φανεί χρήσιμος. Θεωρώ ότι πλέον είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω το πείραμα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι μια περιπετειώδης γυναίκα» δήλωσε ο διάσημος γενετιστής.

Ο Τσερτς πιστεύει ότι μπορεί να ανακατασκευάσει στο εργαστήριο το DNA του Νεάντερταλ (με βά��η ευρήματα που βρήκε στα απολιθώματα), να καλλιεργήσει για μερικές μέρες το έμβρυο σε σωλήνα και μετά να το μεταφέρει στην μήτρα της μέλλουσας μητέρας.

Οι επικριτές του επιμένουν ότι, ακόμη και αν όντως τα καταφέρει, το όλο project είναι άκρως παράνομο. Ή, για την ακρίβεια, δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία. Ενώ για ένα Νεάντερταλ που θα γεννηθεί σήμερα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ασθένειας καθώς το σώμα του δεν έχει αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα. Τι να πει κανείς...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top