Καταβολή 1,5 εκατ. δολαρίων στη καμαριέρα

Φινάλε στο σήριαλ Στρος-Καν

Καταβολή 1,5 εκατ. δολαρίων στη καμαριέρα

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν κατέβαλε το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση στη Ναφισατού Ντιαλό, την καμαριέρα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την Journal du Dimanche.

Η αποζημίωση καταβλήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών τον Δεκέμβριο, ενώ το ποσό επιβεβαιώθηκε και από το περιβάλλον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.

Στις 10 Δεκεμβρίου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν τη δικαστική διαμάχη τους, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που θα κατέβαλε ως αποζημίωση ο Στρος-Καν.

Η Ντιαλό έλαβε μια επιταγή ύψους άνω του 1 εκατ. δολ. αφού το 30% των χρημάτων της αποζημίωσης πήγαν στους δικηγόρους της. Η καμαριέρα έχει λάβει αποζημίωση και από τη New York Post, καθώς κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εφημερίδας που την κατηγόρησε για πορνεία.

Με τη συμφωνία της 10ης Δεκεμβρίου έληξε οριστικά για τον Στρος-Καν η δικαστική περιπέτειά του, 19 μήνες αφότου το σκάνδαλο τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και έβαλε τέλος στις προεδρικές φιλοδοξίες του στη Γαλλία.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο Στρος Καν δεν έχει εξηγήσει τί συνέβη στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top