Έτοιμος για τη νέα θητεία στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα

Σε λίγες ώρες η τελετουργία στο «μπλε δωμάτιο»

Έτοιμος για τη νέα θητεία στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται σήμερα για την έναρξη της δεύτερης θητείας του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πρώτη τελετή ορκωμοσίας που θα γίνει στο Λευκό Οίκο και πριν από τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις και την ενώπιον εκατομμυρίων αμερικανών, επίσημη ορκωμοσία του.

Ο πρόεδρος αναμένεται στις 11:55 ώρα Ουάσιγκτον (18:55 ώρα Ελλάδας) στο «μπλε δωμάτιο» σε ένα σχετικά περιορισμένο χώρο, όπου τελετουργικά, θα ορκιστεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δύο τελετές είναι αναγκαίες διότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα, η θητεία του προέδρου τελειώνει το μεσημέρι (σε ώρα Αμερικής φυσικά) της 20ης Ιανουαρίου και αυτομάτως πρέπει να ξεκινήσει η νέα.

Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί προηγουμένως το στρατιωτικό νεκροταφείο στο Άρλιγκτον, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί στις 8:00 ώρα Ουάσιγκτον (1300 GMT), στην κατοικία του, βορειοδυτικά της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Όμως, η πιο εντυπωσιακή τελετή και η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, λίγο πριν από το μεσημέρι, ώρα Ουάσιγκτον, όπου ο Ομπάμα θα ορκιστεί σε ειδική εξέδρα μπροστά από το Καπιτώλιο. Δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να εξασφαλίσουν το κέντρο της πρωτεύουσας. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να είναι υψηλότερη από 5 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top