Έλληνας υποδυόταν τον μεγιστάνα και με απάτες πήρε 920 εκ.ευρώ από τράπεζες!

Ο Αχιλλέας Καλλάκης μας «έβγαλε ασπροπρόσωπους»

Έλληνας υποδυόταν τον μεγιστάνα και με απάτες πήρε 920 εκ.ευρώ από τράπεζες!

​Ο Αχιλλέας Καλλάκης είναι ο Έλληνας που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό το πόσο οι Έλληνες έχουμε στο αίμα μας την… κομπίνα!

Πρόκειται για έναν 44χρονο που υποδυόταν τον μεγιστάνα στη Βρετανία και με απάτες πήρε από τις τράπεζες 920 εκατομμύρια ευρώ!!!

Συγκεκριμένα ο Καλλάκης έλαβε 740 εκατομμύρια στερλίνες σε δάνεια από την Allied Irish Banks με ψευδείς βεβαιώσεις, ενώ είχε εξασφαλίσει άλλο ένα δάνειο ύψους 29 εκατομμυρίων στερλινών από την Bank of Scotland για να μετατρέψει ένα σκάφος σε σούπερ γιοτ το οποίο πλέον ανήκει σε γνωστό οίκο.

Μάλιστα, ο 44χρονος ήταν ήδη γνωστός στο διεθνές στερέωμα του πόκερ με το ψευδώνυμο «The Don», όπως θα δείτε και στο βίντεο, ενώ χρησιμοποιώντας πλαστά έγγ��αφα και βεβαιώσεις κατάφερε να αποκτήσει πάνω από δεκαέξι ακίνητα και περιουσία εκατομμυριούχου!

ftgjj.jpg

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε τερματίσει τρίτος σε διαγωνισμό on-line πόκερ ιστοσελίδας κερδίζοντας 100.000 δολάρια!

Σήμερα φυσικά αποκαλύφθηκαν οι κομπίνες του και οδηγήθηκε στα δικαστήρια!

Η δίκη, σε μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις απάτης στη Βρετανία ολοκληρώθηκε!

Ο Αχιλλέας Καλλάκης καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για απάτη με δάνεια ύψους 769 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας από βρετανικές τράπεζες, που σε ευρώ είναι 922 εκατομμύρια!!

«Οι δύο τράπεζες, η Allied Irish Banks και η Bank of Scotland, ενήργησαν αναμφιβόλως απρόσεκτα και απερίσκεπτα καθώς δεν έκαναν πλήρεις έρευνες προτού καταβάλουν τα χρήματα», δήλωσε ο δικαστής Άντριου Γκόιμερ ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του.

«Αν και δεν εξισώνω την θέση των τραπεζών με αυτήν ενός νοικοκυριού ή ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που ξεχνάει να ασφαλίσει το σπίτι ή το αυτοκίνητό του και γίνεται το θύμα μιας διάρρηξης ή κλοπής, φέρουν κάποια ευθύνη γι' αυτό που συνέβη», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top