Στα δικαστήρια ο γιος του Καντάφι

Διώκεται για συνεργία που βλάπτει την εθνική ασφάλεια

Στα δικαστήρια ο γιος του Καντάφι
Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιός του δολοφονηθέντα ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον της λιβυκής δικαιοσύνης, προσαγόμενος στο ποινικό δικαστήριο του Ζέντεν, στα νότια της χώρας, με την κατηγορία της απόπειρας να έρθει σε παράνομη επικοινωνία με το εξωτερικό τον περασμένο Ιούνιο.

«Η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης του Σάιφ αλ Ισλάμ πραγματοποιήθηκε σήμερα», επισήμανε ο εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα Τάχα Μπαράα, προσδιορίζοντας ότι ο κατηγορούμενος διώκεται για «συνεργία στην ανταλλαγή πληροφοριών και αποδοχής εγγράφων που εκ της φύσεώς τους βλάπτουν την εθνική ασφάλεια».

Η δίκη γίνεται χωρίς παρουσία δημοσιογράφων.

Ο γιος του Καντάφι κατηγορείται πως στις 7 Ιουνίου 2012 αντάλλαξε πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας του ΔΠΔ, στο Ζέντεν, όπου κρατείτο. Η ομάδα αυτή επρόκειτο να προλειάνει το έδαφος για την προετοιμασία της υπερασπιστικής του γραμμής είχε κρατηθεί στην Τρίπολη για περίπου έναν μήνα, με την κατηγορία της πρόκλησης βλάβης «στη συριακή εθνική ασφάλεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top