Κένυα: Στην πολιτική μπαίνει ο ετεροθαλής αδελφός του Ομπάμα

"Εμπνεύστηκε και ενθαρρύνθηκε" από τον αμερικανό πρόεδρο

Κένυα: Στην πολιτική μπαίνει ο ετεροθαλής αδελφός του Ομπάμα

Ο Κενυάτης ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Μάλικ Ομπάμα, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του νεότερου αδελφού του και να μπει στον πολιτικό στίβο στη χώρα του διεκδικώντας έδρα κυβερνήτη στις 4 του προσεχούς Μαρτίου.

Ο 54χρονος Μάλικ Ομπάμα, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, διευκρίνισε σε συνέντευξή του ότι "εμπνεύστηκε και ενθαρρύνθηκε" από την επιτυχία του αμερικανού αδελφού του, που γεννήθηκε από τον ίδιο κενυάτη πατέρα, τον Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα (1936-1982).

"Όταν βλέπω την επιτυχία του αδελφού μου στην Αμερική, νομίζω πως θα εγκατέλειπα τον λαό μου αν δεν ακολουθούσα τα ίχνη του (..) για να γίνω ένας αφοσιωμένος ηγέτης, τίμιος και επιμελής", δήλωσε από το σπίτι της οικογένειας Ομπάμα στο Κογκέλο της δυτικής Κένυας.

Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο Μάλικ λέει ότι είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να επιτεθεί "στον ατέρμονα κύκλο της φτώχειας και της ανεργίας που βαρύνει τον λαό" και ελπίζει να εκλεγεί κυβερνήτης της κομητείας Σιάγια, στις όχθες της λίμνης Βικτόρια που συνορεύει με το Κογκέλο, τη γενέτειρα της οικογένειας Ομπάμα.

"Μπορώ να πω με σιγουριά ότι, απ΄όσους διεκδικούν το πόστο αυτό, εγώ βρίσκομαι στην καλύτερη θέση", δηλώνει ο Μάλικ που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του στις ΗΠΑ. "Μόνο λόγω του ονόματός μου, έχω τις επαφές για να φέρω την ανάπτυξη στη Σιάγια" και στους 800.000 κατοίκους της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top